Als je naar een belangrijke afspraak moet, wil je er graag representatief uitzien. Het liefst wil je dat je kleding dan vrij is van haren. Want vooral op donkere kleding kun je haren goed zien zitten. Wanneer je huisdieren hebt, zal de hoeveelheid haar op je kleding alleen maar toenemen door de hondenharen of kattenharen. Herken je het probleem dat je vaak haren op je kleding hebt zitten? Dit kan vervelend zijn. De haren kunnen zich door het hele huis verspreiden, waardoor je ze overal terug gaat vinden. We geven je in dit artikel daarom een aantal tips voor haren van kleding halen. Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt doen om haren van kleding te verwijderen, maar ook om te voorkomen dat deze in de eerste instantie op je kleding komen. 

Haren kleding verwijderen met kleefroller

De makkelijkste manier om haren kleding verwijderen, is door een kleefroller te gebruiken. Een kleefroller is een handig voorwerp dat bestaat uit een kunststof handvat met daaromheen een rol. Deze rol bestaat uit meerdere plakvellen. Je kunt een kleefroller eenvoudig en zonder inspanning over je kleding rollen. De plakrand zal vanzelf de haren van je kleding oppakken. En is het vel vol met haar? Dan kun je deze er simpelweg af halen en dan komt het volgende vel tevoorschijn. Het voordeel van een kleefroller is dat je alleen maar navulrollen hoeft aan te schaffen wanneer de huidige rol op is. Je hoeft dus nooit een nieuw handvat aan te schaffen. Dit is niet alleen erg fijn voor de portemonnee, maar ook voor het milieu omdat je minder afval produceert.

Met alledaagse artikelen haar verwijderen kleding

Mocht je nog geen kleefroller in huis hebben, dan kun ook haar uit kleding krijgen met verschillende alledaagse dingen. Er zijn veel alledaagse producten met een plakrand of bijvoorbeeld een ruw materiaal die goed werken om haar van kleding te verwijderen. Met een beetje creativiteit kun je deze producten dus gebruiken om je kleding haarvrij te krijgen. Vrijwel iedereen heeft deze artikelen al in huis liggen. Hierdoor ben je geen extra kosten kwijt voor het aanschaffen van speciale tools of producten om haren van kleding verwijderen. Dat scheelt natuurlijk weer tijd, geld en moeite.

Als eerst kun je plakband of tape gebruiken. Je kunt dit een aantal keer om je hand heen wikkelen met de plakrand naar de buitenkant. Vervolgens kun je met je hand over de kleding rollen of deppen om zo de haren te verzamelen. Het nadeel hiervan is echter dat je wel best veel plakband of tape moet gebruiken, wil je dat de haren goed blijven plakken. Als je op zoek bent naar een weinig milieubelastende methode, geniet een kleefroller vrijwel altijd de voorkeur.

Andere artikelen die iedereen wel in huis heeft liggen, zijn schoonmaakhandschoenen of schuursponsjes. Beide artikelen hebben aan één kant een wat ruwere zijde. Deze kant kun je gebruiken om over je kleding heen te wrijven. De haren zullen zich hierdoor vanzelf bij elkaar verzamelen, waardoor je de haren zo van je kleding kunt pakken. Het nadeel van schuursponsjes is echter dat de ruwe kant best snel slijt en je dus wel snel door je voorraad heen gaat. Dit is natuurlijk wel een beetje zonde en minder goed voor het milieu. Ook bestaat er een kans dat je je kleding beschadigt. Gebruik deze oplossing dus alleen in hoge nood.

Haren uit kleding halen in de droger

Ook tijdens het doen van de was zijn er een aantal dingen die je kunnen helpen om te voorkomen dat er haren in je kleding blijven zitten. Zo komt je kleding altijd schoon en haarvrij uit de was. De haren zullen zich daardoor niet door het hele huis verspreiden, waardoor je een hoop gedoe kunt voorkomen. Hoe je dat doet? Stop de kleding voordat je het wast eerst in de droger. Dit kan op de laagste temperatuur voor 10 minuten. De haren zullen dan vanzelf van de kleding loslaten en zich bij elkaar verzamelen in het filter van de droger.

Om het nog makkelijker te maken om de haren van de kleding los te laten komen in de droger, kun je drogerballen en een vochtig microvezeldoekje toevoegen aan de was. Deze zullen helpen om de haren van de kleding te verwijderen. Let er wel op dat je het filter leeghaalt nadat je de kleding uit de droger hebt gehaald. Hier zullen alle haren zich namelijk verzamelen. En wanneer het filter vol zit, is dit niet goed voor de brandveiligheid van de droger.

Haren verwijderen kleding in de was

Naast de droger kun je ook een vochtige microvezeldoek toevoegen in de wasmachine. Je kunt één of twee doeken onderin de wasmachine stoppen en vervolgens je was er bovenop leggen. De doeken zullen tijdens het wassen de haren van de kleding oppakken.

Een andere tip voor het verwijderen van haren van kleding is om een beetje witte azijn toe te voegen in het wasverzachterbakje van de wasmachine. Dit zorgt ervoor dat de haren niet aan de kleding blijven plakken tijdens het wassen, doordat het statische effect van de haren wordt verminderd. Het toevoegen van witte azijn heeft hiernaast nog een voordeel. Het zorgt er namelijk voor dat vieze geurtjes uit je kleding trekken. Dit is bijvoorbeeld handig als je huisdieren hebt. Maar gebruik niet te veel!

Dus, hoe krijg je haren van je kleding?

Zoals je merkt, zijn er verschillende manieren waarop je haren van je kleding kunt krijgen. Je kunt zowel de speciaal hiervoor ontwikkelde tools gebruiken, maar het is ook mogelijk om alledaagse artikelen te gebruiken. Wanneer we kijken naar welke methode op de lange termijn het meest effectief, goedkoop en duurzaam is, dan is de kleefroller de duidelijke winnaar. Het is namelijk een goedkope en handige tool die kleding niet beschadigt. Iedereen kan er bovendien gebruik van maken: het kost geen inspanning en het is niet gevaarlijke. Daarnaast is een inklapbare kleefroller die makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Zo kun je vlak voor je belangrijke afspraak nog even snel de laatste haren van je kleding rollen.

Share

You Might Also Like