In veel huishoudens mag de hond niet op de bank, maar vaak gelden er voor katten andere regels. Het zijn doorgaans schonere dieren die het liefst lekker op schoot komen liggen. Zo kun je lekker met hem knuffelen en bovendien houd een kat op schoot je ook nog eens warm. Maar het bijkomende nadeel is dat je kleding hierdoor onder de kattenharen komt te zitten en je deze vervolgens door het hele huis verspreid. Ook blijven ze aan de bank hangen en een sofa vol met kattenharen ziet er natuurlijk niet zo fris en netjes uit als je bijvoorbeeld bezoek ontvangt. Laat staan als je visite krijgt die allergisch is voor katten.

Kattenharen bank verwijderen: Tips

Vanzelfsprekend wil je ’s avonds lekker met de kat op schoot kunnen zitten. Toch is het vervelend als de bank hierdoor onder de haren komt. Maar het lijkt ook bijna een onmogelijke taak om katten van de bank te houden om zo te voorkomen dat er haar op de bank komt, zeker als een kat eenmaal gewend is om op schoot te komen. Het zijn nu eenmaal een beetje eigenwijze beestjes en ze komen gewoon graag bij je zitten. Hoe kun je dan toch de bank kattenhaar vrij houden, zonder dat dit al te veel moeite kost? Daar geven we in dit artikel antwoord op. Er zijn een aantal verschillende manieren die effectief zijn om de bank kattenharen vrij te krijgen, maar eentje steekt er met kop en schouders bovenuit.

Kattenharen verwijderen bank met stofzuiger

De meest voor de hand liggende manier om kattenharen van de bank te verwijderen, is door middel van de stofzuiger. Hiermee kun je namelijk al een groot deel van de haren verwijderen. Een tip is om altijd van boven naar beneden én van links naar rechts over de bank heen te gaan. Hiermee kun je namelijk veel meer haren verwijderen dan wanneer je enkel één richting op stofzuigt. Het nadeel van het gebruik van een stofzuiger is dat het al een gedoe is om deze uit de kast te halen. Bovendien kost het gebruik van de stofzuiger energie en geld. En daarnaast moet je er goed op letten dat je altijd het juiste (zachte) opzetstuk gebruikt. Wanneer je namelijk een scherp uitsteeksel aan de stofzuiger hebt, kan dit de bank beschadigen. En heb je een stoffen bank? Dan zijn kattenharen vaak nóg ietsje lastiger te verwijderen.

Kattenharen verwijderen van stoffen bank

Bij een bank van stof kun je kattenhaar namelijk niet erg makkelijk van de bank zuigen. Een manier die beter werkt om haren van dit type bank te verwijderen, is door middel van iets dat iedereen wel in huis heeft liggen: tape of plakband. Je kunt de tape of plakband een aantal keer om je hand wikkelen, met de plakrand naar de buitenkant. Hierdoor creëer je een groot oppervlak waaraan kattenhaar kan blijven plakken. Vervolgens kun je met je hand over de bank rollen of wrijven om zo al het haar van de bank te krijgen. Het nadeel van het gebruiken van tape of plakband voor kattenhaar verwijderen bank is echter dat hoe groter je bank is, des te meer plakband of tape je hiervoor nodig hebt. Dit is wel zonde van het plastic en het afval. Je moet het namelijk een aantal keer om je hand draaien, wil het goed werken om kattenhaar op te pakken van de stof. Bovendien kost het veel tijd om de bank op deze manier van haren te ontdoen. Al met al is het gebruik van plakband of tape dus zeker niet de meest efficiënte oplossing.

Schoonmaakhandschoenen en water

Iets anders dat de meeste mensen in huis hebben zijn schoonmaakhandschoenen. Het is gebleken dat wanneer je deze handschoenen een beetje nat maakt, dat ze goed werken om kattenharen van bank verwijderen. Beweeg de natte handschoenen met ronddraaiende bewegingen over de bank heen. Door de draaiende beweging verzamelt het kattenhaar zich bij elkaar op een hoopje en kun je ze zo van de sofa afhalen. Een nadeel van het gebruiken van schoonmaakhandschoenen is dat het wel wat inspanning vergt. Daarnaast heb je kans dat de bank vochtig of zelfs nat wordt, waardoor je er even niet op kunt zitten. En bovendien helpt het wel om de meeste haren te verwijderen, maar lang niet alle haren. Als je de bank volledig haarvrij wilt hebben, kun je daarom beter de volgende methode gebruiken. 

De beste oplossing tegen kattenhaar

Wil je echt simpel en doeltreffend alle kattenharen verwijderen van bank? Kies dan voor het gebruik van de kleefroller. Een kleefroller is een tool die bestaat uit een handvat met daaromheen een rol. Deze rol bestaat weer uit een aantal vellen met een plakrand. Je kunt de kleefroller middels het handvat eenvoudig over de bank heen rollen. Het kleefvel zal hierdoor vanzelf de kattenharen oppakken en van de bank verwijderen. Er zitten veel voordelen aan het gebruik van een kleefroller. Zo is het allereest een milieubewuste optie. Je hoeft namelijk maar één keer een handvat aan te schaffen. Deze handvatten zijn namelijk universeel, wat inhoudt dat elke soort rol er op past. En zodra de rol op is, kun je online diverse navullingen aanschaffen. Hierdoor voorkom je onnodig afval. Daarnaast werkt een kleefroller enorm eenvoudig in kattenhaar verwijderen bank. Het rollen vergt amper inspanning, waardoor het voor iedereen mogelijk is om de roller te gebruiken. En doordat de rol aan alle kanten plakt, pakt hij snel alle haren van de bank op en zal je bank in een paar bewegingen haarvrij zijn. Veel kleefrollers zijn daarnaast compact. Hierdoor kun je ze eenvoudig opbergen en indien gewenst overal mee naartoe nemen.

Katten haren verwijderen bank? De conclusie:

Zoals je merkt, zijn er verschillende manieren om kattenhaar van de bank te verwijderen. Er zijn zowel tools als werkwijzen om haar te verwijderen van de bank, zoals het gebruiken van tape, plakband of schoonmaakhandschoenen. Daarnaast kun je met de stofzuiger al een heel eind komen. Echter is de kleefroller toch echt de beste kattenhaar verwijderaar. Het is namelijk de meest goedkope, effectieve en milieubewuste optie om al die hardnekkige kattenharen weg te krijgen.

Share

You Might Also Like