Waarschijnlijk beschouw je jouw viervoeter als een maatje voor het leven. Je brengt samen veel tijd door en hij vrolijkt je altijd op. Bovendien bestaat er niets leukers dan knuffelen met je hond. Maar een nadeel hiervan is dat honden flink kunnen uitharen. Na een korte knuffelsessie zit je kleding al gauw onder de hondenharen en voor je het weet verspreid je deze door heel het huis, waardoor het bijvoorbeeld in de wasmand of wasmachine terechtkomt. Hondenhaar op je kleding is ook nog eens erg vervelend als je de deur uit moet, want dan wil je de haren niet zichtbaar op je kleren hebben. Je kleding ziet er immers netter uit wanneer het haarvrij is. Dus het beste kun je de haren verwijderen, maar hoe krijg je hondenharen uit je kleding?

Hoe krijg ik hondenharen van kleding?

Om te voorkomen dat er na het knuffelen met je hond allemaal hondenharen op je kleding blijft zitten en deze daarna overal worden verspreid, lees je in dit artikel een aantal simpele maar doeltreffende tips om hondenharen uit kleding te krijgen. Op deze manier kun je zo vaak met je hond blijven knuffelen als je wilt en hoef je je geen zorgen meer te maken over het verspreiden van hondenharen in huis. Er zijn verschillende manieren om hondenhaar van kleding te verwijderen, maar er is er eentje waarmee je al jouw kleren in een mum van tijd weer hondenhaar-vrij maakt. En dat is het gebruik van de kleefroller.

Hondenharen van kleding verwijderen met de kleefroller

Een kleefroller is een tool die bestaat uit een handvat waarop je een rol kunt bevestigen. Deze rol bestaat uit een aantal vellen die aan alle kanten plakken. Hiermee kun je de kleefroller over je kleding heen rollen en zal de plakrand vanzelf alle haren oppakken. Een kleefroller gebruiken voor hondenharen van kleding verwijderen is niet alleen makkelijk, maar heeft ook veel voordelen ten opzichte van andere methoden. Ten eerste is het een eenvoudige methode die geen inspanning vergt. De kleefroller beweegt zich namelijk makkelijk over de kleding en neemt elk haartje mee. En ook niet onbelangrijk: je kleding raakt niet beschadigd.

Ten tweede is een kleefroller navulbaar en dus een duurzaam product. Je kunt extra kleefrollen bestellen, zodat je de roller keer op keer opnieuw kunt gebruiken. En omdat de rollen op dezelfde handvat passen, heb je dus nooit een nieuw handvat nodig. Dat scheelt naast enorm veel afval ook nog eens onnodig veel kosten. De rollen zelf zijn gemaakt van papier, want de kleefroller simpelweg de beste en meest milieubewuste methode maakt om hondenharen van je kleding te krijgen.

Hondenharen verwijderen van kleding met schuursponsjes

Heb je nog geen kleefroller in huis? Dan zijn er gelukkig een aantal andere manieren om hondenharen verwijderen uit kleding. Zo heeft iedereen wel schuursponsjes in huis liggen. Wist je dat deze naast schoonmaken ook geschikt zijn voor het verwijderen van hondenharen van kleding? Je kunt de ruwe kant van het sponsje gebruiken om over de kleding heen te vegen. Maar let er wel op dat je steeds dezelfde richting in veegt. Anders kunnen er haken in je kleren ontstaan. Een ander nadeel van het schuursponsje is dat dit niet op elk materiaal goed werkt. Denk bijvoorbeeld aan een pluizige trui die alleen maar meer zal gaan pluizen. Wees er dus erg voorzichtig mee!

Honden haren verwijderen kleding met schoonmaakhandschoenen

Een methode die een beetje lijkt op dat van het schuursponsje, is hondenharen van kleding verwijderen middels schoonmaakhandschoenen. Vrijwel iedereen heeft ook deze producten in huis, waardoor je meteen aan de slag kunt. De handschoenen zijn redelijk stevig en hebben vaak een textuur die perfect werkt om hondenharen van kleding te krijgen. Maar ook hierbij geldt weer dat je voorzichtig moet wrijven en lang niet alle hondenharen van je kleding krijgt. Het verschil tussen deze methode en die van het schuursponsje is trouwens wel dat je een stuk langer met schoonmaakhandschoenen kunt doen dan met een sponsje. Hierdoor is het een wat meer milieubewuste methode.

Plakband of tape voor hondenharen verwijderen kleding

Een ander product dat de meeste mensen in huis hebben liggen, is plakband of tape. Beide producten werken ook om hondenhaar van je kleding te krijgen. Je kunt de plakband of tape een paar keer om je hand heen rollen. Dit doe je met de plakrand naar de buitenkant. Vervolgens kun je met je hand over de kleding deppen. De plakrand zal een groot deel van de haren van de kleding oppakken, maar deze zal waarschijnlijk snel vol zitten. Hierdoor zul je redelijk veel plakband of tape nodig hebben, wat zonde is van het plastic afval dat je hiermee creëert. Daarnaast werkt deze methode wel om haar te verwijderen, maar lang niet alle haren.

Zo kan het dus gebeuren dat hondenharen kleding alsnog in de wasmand terechtkomt. Is dit het geval? Doe de kleren dan eerst 10 minuten in de droger op de laagste temperatuur. Doordat je droge kleding in de droger doet, zullen de hondenharen zich bij elkaar verzamelen. Let er wel op dat je hierna het filter leeghaalt, want alle haren verzamelen zich daar. Voor een nog beter resultaat kun je een vochtige microvezeldoek of pluisbollen toevoegen in de droger. Deze zullen de haren oppakken van de kleding.

Conclusie: Hoe krijg je hondenharen van kleding?

We hebben hierboven een aantal methoden besproken die werken om hondenharen van kleding te krijgen. Echter werken deze methoden niet om alle haren te verwijderen. Er is eigenlijk maar één methode die niet alleen goed werkt, maar ook eenvoudig te gebruiken en goedkoop is. Dus wil je jouw kleding echt volledig haarvrij hebben? Dan blijft de kleefroller de beste keuze.

Share

You Might Also Like