Als je katten hebt, herken je ongetwijfeld het probleem dat je vaak kattenharen op je kleding hebt zitten. Vooral wanneer je donkere kleding draagt, zijn de haren erg opvallend. Het liefst knuffel je natuurlijk de hele dag door met jouw kat, maar de haren kunnen zich daarna flink gaan opstapelen. En wanneer je de deur uit gaat, wil je waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk alle kattenharen van je kleding kunnen krijgen. Je kleren zien je er namelijk een stuk representatiever en netter uit als er geen (zichtbare) haren op zitten. In deze blog geven we dan ook antwoord op de vraag: hoe krijg je kattenharen uit je kleding?

Hoe krijg je kattenhaar uit kleding?

Kattenharen verwijderen van kleding kan soms een lang en vervelend proces zijn, vooral als je meerdere katten (of andere dieren) hebt. In dit artikel willen we je daarom een aantal tips geven voor hoe kattenhaar verwijderen uit kleding het snelst gedaan kan worden. Op deze manier zul je steeds sneller kattenharen uit kleding krijgen en wordt het proces hopelijk een stuk eenvoudiger gemaakt. Wellicht kunnen de andere leden van jouw gezin deze tips ook toepassen en zullen de haren minder snel door het huis worden verspreid. Zo voorkom je bovendien kattenharen in de wasmachine.

Kattenharen kleding verwijderen met een droger

Katten haren verwijderen van kleding kan op verschillende manieren. Er zijn door de jaren heen namelijk meerdere tips succesvol gebleken om kattenhaar van je kleding te verwijderen. De eerste tip is om de droger in te zetten. Je kunt, voordat je je kleren gaat wassen, de was eerst in de droger doen. Zorg dat je drogerballen en een vochtige microvezeldoek toevoegt tussen de was en de laatste tien minuten de droger op de laagste temperatuur zet. Op deze manier komen de haren los van de was. Vervolgens kun je de opgevangen haren uit het filter van de droger halen. Zo voorkom je dat het filter vol gaat zitten, want dat is natuurlijk niet goed voor de levensduur van het apparaat en evenmin voor de brandveiligheid.

Kattenhaar kleding verwijderen met plakband of tape

Mocht je geen droger in huis hebben of dit wellicht te veel moeite vinden, dan zijn er ook nog andere manieren voor kattenharen verwijderen kleding. Het is gebleken dat plakband of tape goed werkt om haren te verwijderen. Het voordeel is dat iedereen dit doorgaans in huis heeft en je er dus niks nieuws of speciaals voor hoeft aan te schaffen. Je kunt het plakband of de tape een paar keer over je hand rollen met de plakrand naar de buitenkant. Vervolgens wrijf of rol je hiermee over je kleding en zul je merken dat de haren vanzelf worden opgepakt. Het nadeel hiervan is echter dat je vrij veel plakband of tape nodig hebt. Dit is misschien zonde van het afval en van het plakband of de tape.

Kattenhaar kleren verwijderen met een raamwisser

Een andere manier om kattenhaar van kleding verwijderen, is door het gebruiken van een raamwisser. Dit is een handvat waaraan een soort liniaal bevestigd zit. Maak de wisser een beetje vochtig en ga er vervolgens mee over je kleren. Deze kun je een aantal keer over dezelfde plek heen halen en dan zal de raamtrekker vanzelf de haren oppakken. Je zult zien dat het haar zich hierdoor ophoopt. Het gebruik van een ramenwisser is echter geen ideale manier om kattenharen te verwijderen. Het werkt namelijk niet erg makkelijk. Bovendien kan de stof beschadigd raken en kunnen er haakjes in ontstaan wanneer je te veel druk zet of tegen de richting van het borduursel in beweegt. Een ramentrekker werkt bijvoorbeeld beter wanneer je kattenharen van bank verwijderen wilt.

Kattenharen kleding verwijderen met een schuursponsje

Een andere manier die effectief is gebleken om kattenharen van kleding te krijgen, is door middel van een schuursponsje. Deze heeft natuurlijk een ruwe kant en laat die nu net erg effectief zijn om haren van kleding te kunnen krijgen! Net als met de raamwisser is het echter van belang dat je in de juiste richting veegt. Zoek de richting van het borduursel en borstel met de richting mee. Wanneer je dit niet doet, kan je kleding gaan pluizen en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Kattenhaar verwijderen kleding met een kleefroller

Er is echter één manier die het beste werkt tegen het verwijderen van kattenhaar van kleding. Dat is namelijk de kleefroller. Een kleefroller bestaat uit een handvat met daaromheen een rol, bestaande uit kleefvellen. Je verwijdert het bovenste vel aan één van de uiteinden en vervolgens heb je een rol die aan alle kanten plakt. Hiermee kun je snel en eenvoudig over je kleding rollen en zullen de haren snel worden verwijderd. Een kleefroller is de beste manier van haren verwijderen, omdat het snel, effectief, eenvoudig én goedkoop is. Bovendien raken je kleren bij het gebruik van een kleef roller niet beschadigd.

Voordelen van kleefrollers om kattenharen uit kleding te krijgen

Het grootste voordeel van kleefrollers is misschien wel dat ze erg goedkoop zijn. Je kunt vaak een set kopen met een aantal kleefrollen en één handvat. Meer heb je in principe eigenlijk niet nodig. Het fijne aan de kleefroller is dat deze meestal universeel is: elke soort roller past doorgaans op elk soort handvat. Op veel plekken kun je navulrollen kopen. Deze sets kunnen verschillen in hoeveel rollen erbij worden geleverd. Het fijne is dat je bij deze navulsets geen handvat geleverd krijgt. Je betaalt dus niet extra voor nóg een handvat dat je eigenlijk niet nodig hebt. Bovendien scheelt het plastic afval, wat tegenwoordig natuurlijk een belangrijke factor is. De kleefrollen zelf bestaan uit papieren vellen met een plakrand.

Hoe verwijder je kattenharen van kleding? De conclusie:

Zoals je merkt zijn er veel verschillende manieren om kattenharen op kleding te voorkomen en te verwijderen. Er zijn opties om het haar middels iets plakkends van de kleding te halen, maar ook manieren om de kleding op te warmen en zo de haren te verwijderen. Daarnaast zijn speciale kleef rollers verkrijgbaar die specifiek zijn gemaakt om haren van kleding te verwijderen. Wanneer we echter kijken naar gemak, comfort, efficiëntie en kosten, is de kleefroller dus echt de winnaar als het gaat om de beste kattenhaar verwijderaar.

Share

You Might Also Like